Iita, kana ja avaruus

”Liike on tärkeämpää kuin päämäärä.” Siinä on mottoni. Se ei tarkoita, ettei päämäärä olisi tärkeä. Se tarkoittaa, että tehdään matkasta itsessään niin tärkeä ja mukava, että päämäärä tulee kuin itsestään. Tämä pätee niin liikunta- kuin ruokavaliotavoitteisiin. Se pätee myös elämässä yleensä.

Monet ystäväni ajattelevat, että kun tykkään jostain, menen liiallisuuksiin sen kanssa, mutta en ymmärrä, mistä he ovat sen keksineet. Liikunta on aina ollut minulle tärkeää. Olen opiskellut liikuntatieteiden maisteriksi, personal traineriksi, kuntosaliohjaajaksi, hyvinvointivalmentajaksi, uimaopettajaksi, kahvakuulaohjaajaksi, spinningohjaajaksi ja mitä kaikkea näitä nyt on. Olen juossut maratoneja ja suorittanut ultramatkoja.

Mieheni lisäksi perheeseeni kuuluu viisi lasta, joista kaksi on muuttanut pois kotoa eikä nuorinkaan tarvitse enää kokoaikaista huoltoa. Taloamme asuttaa myös koiria, kissoja ja kani. Sen lisäksi minulla on oma kanala noin 20 kanaa. Omia munia on kiva saada, mutta ennen kaikkea ne ovat lemmikkejä. Kanat kasvatan munista asti joko omalla hautomakoneella tai antamalla kanojen hautoa. Juokseminen on ykkösharrastukseni, ja liikunta yleensä vie paljon vapaa-aikaani.

Opiskelen saksaa ja matkustelen aina kun mahdollista. Lapin erämaat ja vaeltaminen kiinnostavat, mutta myös ulkomaat ja erityisesti luontokohteet. Joskus on kiva käydä kaupungeissa muistuttamassa itseäni siitä, että en ole kaupunki-ihminen. Välillä saatan käydä juoksemassa maratonin jossain suuressa tapahtumassa Suomessa tai ulkomailla. Myös tähtitiede, avaruus yleensä kiehtoo valtavasti. Katselen tähtiä, planeettoja ja revontulia sekä perehdyn niihin tarkemmin, mutta en ala opiskella tähtitieteiden tohtoriksi enkä hanki omaa avaruusalusta. En siis mene liiallisuuksiin harrastuksissani.

Ystävieni kuvailuissa minusta tulee esille liikunnallisuus ja luonnonläheisyys. Olen analyyttinen ja pohdiskeleva, otan uudet haasteet mielenkiinnolla vastaan. Yleensä ongelmiin löytyy ratkaisu, ja etsin niitä mielelläni asiakkaideni kanssa.

”Das Leben ist zu kurz, um Deutsch zu lernen.” Oscar Wilde