Juoksukoulu

Puolimaratontunneilla keskitytään erityisesti pitkän matkan juoksuun liittyviin asioihin, kuten harjoittelun oikeaan rytmittämiseen ja ravitsemukseen. Tavoitteena on, että menemme porukalla (halukkaiden kanssa, tunneille saa toki osallistua, vaikka ei olisikaan kisatavoitteita) Maskun puolimaratonille 7.5.2016 ja syksyllä suuntaamme johonkin, missä on mahdollisuus juosta sekä täysmaraton että puolikas valintansa ja tavoitteidensa mukaisesti. Tietenkin kaikki muutkin tunnit ovat myös maratoonareiden käytettävissä. Puolimaratontunneilla esitellään treeniohjelma, jota noudattamalla ja yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin muokkaamalla varmistutaan siitä, että saavutetaan halutut tavoitteet, mitä ne sitten kenelläkin ovat.
käpyelukat

Aloittelijoille sopivat PK-tunnit, joilla kehitetään peruskestävyyttä ja nostetaan kuntoa. PK-tunnit ovat kevyitä ja mennään aina oman kunnon mukaan, joten niillä pärjäävät kaikki. Alapuolella olevasta kalenterista näet harjoitusajat, -paikat (jotka p��ivittyvät myöhemmin, Mynämäell�� kuitenkin) ja mitä harjoitus sisältää. Jos harjoittelupaikkaa ei ole erikseen mainittu, se on Mynämäen urheilukeskuksella. Tarjolla on lyhyitä lenkkejä, pidempiä lenkkejä, hitaita lenkkejä ja reippaita lenkkejä. On tekniikkaharjoituksia, lihaskuntotreeniä, intervallitreenejä, ylä- ja alamäkitreeniä, vastustreeniä ja teoriaa. Aloittelijat voivat lähteä liikkeelle kävelemisestä, jolla nostetaan kuntoa siten, että päästään juoksutasoon. Kävelylenkkejä kannattaa myös kokeneempien juoksijoiden hyödyntää matalasykkeisinä ja palauttavina harjoituksina. Niiden, jotka ovat päässeet kävelytasolta hölkkään kannattaa uskaltautua mukaan myös VK- ja intervalliharjoituksiin. Niilläkin tunneilla edetään oman kunnon mukaan, joten kaikki pärjäävät kyllä.

Juoksukoulun avulla harjoittelusta tulee monipuolista, säännöllistä ja progressiivista, jolloin se kehittää parhaalla mahdollisella tavalla. Kun juoksutekniikka saadaan kohdalleen, säästytään myös polvivaivoilta ja muilta ongelmilta, joiden takia monilla juokseminen jää kokonaan. Lisäksi harjoittelu on hauskaa, kun sen voi tehdä seurassa.

Juoksukouluun pääsee mukaan 29 euron kuukausimaksulla. Lasku löytyy täältä: Juoksukoululasku Käy maksamassa lasku kuluvan kuukauden aikana.

logo_smartum_kay_meilla_posPäätät aina kuukausi kerrallaan, tuletko mukaan tässä kuussa vai jät��tkö tällä kertaa väliin, mä��räaikaisia sopimuksia ei ole. Säännöllisesti järjestetään myös kuntotestipäiviä keväisin ja syksyisin, jolloin omaa edistymistään on helppoa seurata.

Halutuille tunneille ilmoittaudutaan etukäteen. Jos ilmoittautujia ei ole kahta tuntia ennen treenin alkua kahta enempää, tunti perutaan ja se poistuu kalenterista (niille parille ilmoittautuneelle toki ilmoitetaan peruuntumisesta erikseen). Tunti poistuu valikoimista myös siinä tapauksessa, että maksimi osallistujamäärä täyttyy (maksimimäärä vaihtelee sen mukaan, millaisesta tunnista on kysymys), joten ajoissa ilmoittautuminen kannattaa. Ilmoittaudu alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, tekstiviestillä tai WhatsAppilla (041 437 1232) mukaan tunneille.

PK = Kevyt, reipas kävely tai hölkkä, sopii niillekin, jotka eivät halua juosta

VK = Juoksua, vaatii jo vähän kuntoa

Intervalli = kovia intervalleja, täysillä mennään lyhyit�� p��tkiä, mutta jokaisen "täysillä" voi olla erilainen, joten ei pohjakuntovaatimuksia

Tekniikka = tekniikkaharjoituksia

Juoksukoululasku

Juoksukouluilmoittautuminen

[contact-form-7 404 "Not Found"]