Mitä mä tekisin?

”Mulla ei oo mitään tekemistä.” Useimmissa lapsiperheissä tämä on tuttu lause, joka kuullaan yleensä vain lasten suusta. Aikuisilla on aina tekemistä. Toisaalta lasten reaktio tekemiseksi ehdotettuun huoneen siivoamiseen, imuroimiseen tai pyykin pesuun osoittaa, mitä lauseella oikeasti tarkoitetaan: ”Minulla ei ole mitään KIVAA tekemistä.” Kun lausetta ajattelee tuossa merkityksessä, se sopii hyvin myös monen aikuisen suuhun.

Aikuisetkin kaipaavat kivaa tekemistä, mutta heillä on usein lisävaatimuksena, että tekemisen pitäisi olla jollain tavalla hyödyllistä. Kun on vapaa-aikaa, se käytetään ehkä lähtemällä lenkille, mutta sitten maataan television ääressä tai istutaan tietokoneella, koska tarvitaan virkistäytymistä eikä keksitä mitään hyödyllistä tapaa tehdä sitä. Terveyttä edistäisi kuitenkin, jos osan television äärellä käytetystä passiivisesta ajasta käyttäisi aktiiviseen virkistäytymiseen tekemällä jotain pientä, kevyttä ja mukavaa, mutta sellaista, minkä parissa tulisi liikuttua hieman enemmän kuin sohvalla maaten. Se voisi olla kivaa ja sitä voisi tehdä yhdessä lasten kanssa. Mutta mitä se tekeminen sitten voisi olla?

Keväällä ja kesällä luonto antaa paljon mahdollisuuksia hyödylliseen ja mielenkiintoiseen tekemiseen, jolla voi ylläpitää ja kohentaa terveyttään. Toukokuun ensimmäisestä päivästä elokuun loppuun asti tarjoamme viikoittain täällä blogissa erilaisia, luontoon liittyviä tehtäviä ja ehdotuksia, joilla voi korvata passiivista television ja tietokoneen ääressä vietettyä aikaa. Hyödynnetään luonnon yrtit, marjat ja sienet ravintoainepitoisena ruokana sekä luonnollisen liikkumisen mahdollisuudet erilaisten luontoaktiviteettien ja askartelun parissa. Liikkumisen ei tarvitse aina olla raskasta ollakseen terveellistä, joten ota haaste vastaan, seuraa tätä blogia ja osallistu kesän ajan kampanjoimaan kanssamme kivan ja hyödyllisen tekemisen puolesta.

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti