Onko terveellinen elämäntapa tylsää?

Olen usein kuullut ihmisten ajattelevan, että terveellinen elämäntapa tarkoittaa kauheaa itsensä kiduttamista, nälän näkemistä ja kieltäytymistä kaikesta hyvästä. Se, että itse kerron nauttivani elämästäni juuri tällaisena enkä tunne jääväni mistään paitsi tai kärsiväni terveellisistä elämäntavoista, ei tunnu vakuuttavan, ilmeisesti minua pidetään jonkinlaisena erikoisuutena tai poikkeustapauksena. Voi olla, että olenkin, mutta tuskin tässä asiassa kuitenkaan niin kauhean poikkeuksellinen. Päätimme siis Katin kanssa jakaa hänen projektinsa alkuvaiheen tunnelmat, jotka ovat melkoisen tavallisia elämänmuutosprojektin aloittaville. Siis ihan tavallisille ihmisille, ei pelkästään tällaisille luonnottomille olioille, kuten minä. 

Katilla on tavoitteena pudottaa painoa ja parantaa kuntoa sekä saada vähän lisää lihasta. Projektia on takana vasta vajaat pari viikkoa, mutta millaisin fiiliksin? Tässä on otteita hänen päiväkirjamerkinnöistään:

21.1 Kuntoprojekti on aloitettu tänään. Mieliala, ajatukset ja odotukset kaiken suhteen on hyvin korkealla ja motivaatiota löytyy.

22.1 Aamulenkki on tehty ja mukavalta tuntuu… varsinkin kun muistaa, että tästä on itselle suuri hyöty

27.1 Aamulenkillä on käyty ja kyykkyjä tehty. Mukavaa, kun innostuu jostain.

29.1 Jalat on vielä kipeänä kyykyistä, mutta liikunta ja kuntoilu tuntuu silti tosi hyvältä. Kaloreitakin palaa.

31.1 Tänään kokeilin sauvakävelyä. Tykästyin niin, että aion hankkia itsellekin sauvat. Suosittelen 

2.2 Ostin omat kävelysauvat ja pitihän niitä tietysti heti käydä testaamassa. Myös tämä uusien ruokien tekeminen ja syöminen on kivaa ja mielenkiintoista. Odotan innolla taas uusia ruokavinkkejä, joita pääsee kokeilemaan ja lisäämään ruokavalioon.

4.2 Nyt on viikko kokeiltu uusia ohjeita ja neuvoja ruokavalion suhteen ja päivä päivältä tuntuu vaan paremmalta. Yllätyin siitä, etten edes kaipaa niitä ”vanhoja” juttuja. On vain avoimella mielellä ja kokeilee uutta, niin huomaa pian kuinka jokainen uusi päivä on parempi ja mennään kohti parempaa oloa ja kuntoa. En kyllä enää mitään tavallisia ruskeita kastikkeita halua, kun olen maistanut uusia kastikkeita, jotka on vähintään yhtä helppoja tehdä, mutta terveellisempiä ja paremman makuisia. Olen yllättynyt siitä, miten helppoa tämä on ollut. Olen ylpeä itsestäni. Itseluottamus on noussut ihan hetkessä.

Eikä hyvä mieli ja parantunut itseluottamus ole ainoita tuloksia, mitä Kati on jo saanut aikaan. Vaaka kertoo myös hyvin alkaneesta startista ja samoin lihaskuntotreeni on tuottanut tulosta lisääntyneenä voimana. Kati mm. tuplasi viikossa kyykkyennätyksensä! Ihan hyvällä omalla tunnolla voin siis jatkaa hänen valmentamistaan. En koe kiduttavani häntä liikaa.

1 vastaus

  1. kati ylinen
    ei todellakaa ole tylsää :) antaa paljon ja myös opettaa kaikkea uutta. Huomaa kunka energinen ja reipas olo. Suosittelen. T: tähän projektiin osallistuva