Sohvaperunoiden juoksukoulu

Sohvaperunoiden juoksukoulun lähtötasoksi riittää, että pystyy juoksemaan lyhtypylvään välin. Jos ei ihan pysty, ei sekään haittaa. Sohvaperunoiden juoksukoulussa harjoitellaan tekniikkaa ja kasvatetaan kuntoa, mutta se ei tapahdu viimeisillä voimilla ja tuskaisesti (niin kuin kunnon kasvattamisen ei pitäisikään tapahtua), vaan pääsääntöisesti treenataan iloisen jutustelun ja nauramisen lomassa. Mitään vertailevia kuntotestejä ei tehdä, eikä kukaan jää juoksemaan yksin muiden perään tai tule nolatuksi hitaimpana tai huonoimpana.

”Pelkäsin aluksi, että en pysy mukana juoksukoulussa, koska kuntoni on niin huono. Treeneissä kuitenkin painotettiin koko ajan, että paras tulos tulee, kun harjoittelee oman kuntotasonsa mukaisesti. Niin todella tehtiin, kaikki pysyivät mukana ja kaikki edistyivät yli odotustensa.”

Juoksukoulun päätteeksi juostaan 10 km. Kyllä, sinäkin pystyt siihen. Jos 10 km:n juokseminen tuntuu niin ylivoimaiselta, että sen takia pelottaa tulla mukaan, niin ei hätää. Sitä ei ole pakko juosta, voit asettaa oman tavoitteesi johonkin muuhun. Mutta todennäköisesti sinä haluat juosta kympin, kun sen aika on käsillä. Mukaan saa kuitenkin tulla myös pienemmillä juoksutavoitteilla, tai vaikka ilman tavoitteita. Silti et jää jälkeen.

"Oma tavoitteeni oli juosta 3 km, koska en uskonut pystyväni koskaan parempaan. Olin niin onnellinen, että itkin, kun kuitenkin juoksin 10 km.”

Juoksukoulun idea on opettaa oikeaa askellusta, oikeaa juoksutekniikkaa, oikeanlaista harjoittelun rytmittämistä ja oman kunnon kohentamista aiheuttamatta rasitusvammoja tai ylirasitustiloja. Se on hyvä keino ottaa säännöllinen ja tehokas terveysliikunta mukaan elämään ja harrastaa sitä hyvässä seurassa. Eteneminen tapahtuu jokaisella valmentajan ohjauksessa omaan tahtiin, sohvaperunoiden kanssa aloitetaan kävelemisestä.

"Ajattelin, että tunneilla vain juostaan, mutta olin yllättynyt, että siellähän tehtiin melkein joka kerran jotain uutta ja erilaista.”

punainen-logopay2go

logo_smartum_kay_meilla_pos

 

 

 

 

 

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, samana viikonpäivänä noin tunnin kerrallaan. Lisäksi viikoittain ohjeistetaan omatoimisiin läksylenkkeihin, joita on yleensä yksi, joskus kaksi viikossa. Juoksukoulun hinta on  177 €  ja se kestää kolme kuukautta (12 kertaa). Voit maksaa juoksukoulun myös kahdessa tai kolmessa erässä.

Ryhmät perustetaan jos ilmoittautujia on tarpeeksi.

Seuraava ryhmä aloittaa maaliskuussa 2021.