Sohvaperunoiden juoksukoulu

Sohvaperunoiden juoksukoulu järjestetään nyt etänä. Välineinä tarvitset kännykän, jossa on WhatsApp-sovellus sekä kuulokkeet, joiden kanssa pystyt juoksemaan. Kerran viikossa lenkkeillään yhdessä WhatsApp-puhelun päässä toisistamme. Puhelun aikana annetaan ohjeet, joita tarvittaessa vielä tehostetaan WhatsApp-ryhmään lähetettävillä kuvilla tai videoilla esimerkiksi tekniikoista.

Palaute etäjuoksukoulusta on ollut mm: "Voidaanko jatkaa näin korona-ajan jälkeenkin". "On mukavaa, kun lenkille voi lähteä suoraan koti-ovelta, mutta saa silti ryhmän tuen ja juoksuopastuksen. On myös kivaa, kun mukana on porukkaa ympäri Suomea."

Sohvaperunoiden juoksukoulun lähtötasoksi riittää, että pystyy juoksemaan lyhtypylvään välin. Jos ei ihan pysty, ei sekään haittaa. Sohvaperunoiden juoksukoulussa harjoitellaan tekniikkaa ja kasvatetaan kuntoa, mutta se ei tapahdu viimeisillä voimilla ja tuskaisesti (niin kuin kunnon kasvattamisen ei pitäisi koskaan tapahtua), vaan pääsääntöisesti treenataan iloisen jutustelun ja nauramisen lomassa. Mitään vertailevia kuntotestejä ei tehdä, eikä ketään nolata hitaimpana tai huonoimpana. Etäryhmässä se ei edes onnistuisi.

”Pelkäsin aluksi, että en pysy mukana juoksukoulussa, koska kuntoni on niin huono. Treeneissä kuitenkin painotettiin koko ajan, että paras tulos tulee, kun harjoittelee oman kuntotasonsa mukaisesti. Niin todella tehtiin, kaikki pysyivät mukana ja kaikki edistyivät yli odotustensa.”

Juoksukoulun päätteeksi juostaan 10 km. Kyllä, sinäkin pystyt siihen. Jos 10 km:n juokseminen tuntuu niin ylivoimaiselta, että sen takia pelottaa tulla mukaan, niin ei hätää. Sitä ei ole pakko juosta, voit asettaa oman tavoitteesi johonkin muuhun. Mutta todennäköisesti sinä haluat juosta kympin, kun sen aika on käsillä. Mukaan saa kuitenkin tulla myös pienemmillä juoksutavoitteilla, tai vaikka ilman tavoitteita. Silti edistyt hyvin.

"Oma tavoitteeni oli juosta 3 km, koska en uskonut pystyväni koskaan parempaan. Olin niin onnellinen, että itkin, kun kuitenkin juoksin 10 km.”

Juoksukoulun idea on opettaa oikeaa askellusta, oikeaa juoksutekniikkaa, oikeanlaista harjoittelun rytmittämistä ja oman kunnon kohentamista aiheuttamatta rasitusvammoja tai ylirasitustiloja. Se on hyvä keino ottaa säännöllinen ja tehokas terveysliikunta mukaan elämään ja harrastaa sitä hyvässä seurassa. Eteneminen tapahtuu jokaisella valmentajan ohjauksessa omaan tahtiin, sohvaperunoiden kanssa aloitetaan kävelemisestä.

"Ajattelin, että tunneilla vain juostaan, mutta olin yllättynyt, että siellähän tehtiin melkein joka kerran jotain erilaista.”

punainen-logopay2go

logo_smartum_kay_meilla_pos

 

 

 

 

Jos epäröit osallistumista Sohvaperunoiden juoksukouluun, koska pelkäät, ettei kuntotasosi riitä siihen, harkitse Sohvaperunoiden esikoulua, joka valmistaa juoksukouluun ja jossa harjoittelu tapahtuu kävellen. Viimeisillä tunneilla tutustutaan myös hieman juoksun alkeisiin.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa, samana viikonpäivänä noin tunnin kerrallaan. Lisäksi viikoittain ohjeistetaan omatoimisiin läksylenkkeihin, joita on yksi tai kaksi viikossa. Juoksukoulun hinta on nyt 150 € (normaali 177 €) ja se kestää kolme kuukautta (12 kertaa). Voit maksaa juoksukoulun myös kahdessa tai kolmessa erässä. Nyt poikkeustarjouksena saa kaupan päälle vielä neljä osallistumiskertaa jatkojuoksukouluun valintansa mukaan etä- tai lähitunnille. (Jatkotunnit on lunastettava vuoden sisällä.)

Ryhmät perustetaan, jos ilmoittautujia on tarpeeksi. Ryhmäkoko on rajattu (WhatsApp-puheluun mahtuu vain rajattu määrä osallistujia), joten ilmoittaudu nopeasti.

Seuraavan ryhmä aloitusajankohta ei ole tiedossa.

    Valitse kurssi: