Sohvaperunoiden juoksukoulu

Sohvaperunoiden juoksukoulu on nimensä mukaisesti tarkoitettu sohvaperunoille. Se soveltuu ihmisille, jotka eivät vielä juuri harrasta juoksemista, mutta haluaisivat aloittaa sen. Hyvää lähtökuntoa ei tarvita, kunto kasvaa sitä mukaan kun harjoitellaan.

Noin kolmen kuukauden valmennuksen jälkeen juostaan 10 kilometriä. Jos se kuulostaa paljolta, saat ottaa pienemmän henkilökohtaisen tavoitteen. Monet tekevät niin ja kasvattavat tavoitettaan juoksukoulun edetessä edellisen saavutettuaan. Tavoitteen kasvattaminen ei ole pakollista, jokainen treenaa omista lähtökohdistaan.

Sohvaperunoiden juoksukoulussa aloitetaan perusteista ja hyvin rauhallisesti. Alussa panostetaan oikean juoksutekniikan oppimiseen. Oikealla tekniikalla juoksusta tulee ergonomista, helppoa ja mukavaa. Tekniikalla pystytään ehkäisemään rasitusvammoja ja usein jopa korjaamaan jo tulleita vaivoja. (Se ei kuitenkaan ole ihmeparannus, joten jos sinulla on pahoja rasitusvammoja tai kiputiloja, hoida ne kuntoon ennen juoksukoulun aloittamista. Jos et ole varma, voitko aloittaa juoksemista, kysy meiltä.)

Monet pelkäävät ennen juoksukoulun aloittamista, että heidän kuntonsa ei riitä. Useimmat kommentoivat kuitenkin ensimmäisten tuntien jälkeen, että olisivat jaksaneet paljon pidempäänkin. Me aloitamme rauhallisesti, sohvaperunoille soveltuvalla tahdilla. Harjoitukset on suunniteltu niin, että kukaan ei jää jälkeen. Me emme juokse henkihieverissä niin kovaa kuin päästään. Se ei ole paras tapa kasvattaa kuntoa ja se vain altistaa rasitusvammoille ja ylikunnolle. Minkäänlaista kilpailuasetelmaa ei ole. Pärjäät kyllä.

Juoksukoulua harjoitetaan niin lähiryhmissä kuin etänäkin. Etäryhmässä kokoonnutaan WhatsApp-ryhmäpuhelun välityksellä, eli juoksemme yhdessä kuulokkeet korvissa. Monet pitävät sitä erittäin mukavana, kun siirtymisiin ei mene aikaa, vaan voi aloittaa heti kotiovelta.

Juoksukoulun hinta lähiopetuksessa on yhteensä 175 euroa. Etäjuoksukoulun hinta on 150 euroa. Ne voi maksaa valintansa mukaan yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Nämä hinnat koskevat tänä vuonna tehtyjä ilmoittautumisia, ensi vuonna joudumme valitettavasti nostamaan hintoja. Jos haluat varmistaa paikkasi ensi vuonna keväälle tai syksylle halvemmalla hinnalla, ennakkoilmoittaudu nyt tai osta lahjakortti itsellesi.

Seuraava sohvaperunoiden etäjuoksukoulu alkaa 5.3.2023 klo 17.

Lähiryhmät alkavat Mynämäellä ja Levillä myös maaliskuussa, mutta niiden tarkempi ajankohta on vielä epävarma. Oheisella lomakkeella voit ennakkoilmoittautua. Ilmoittautuminen ei velvoita mihinkään, mutta otamme yhteyttä sitten kun tarkempi ajankohta on tiedossa.

Ryhmäkoko on aina rajoitettu. Ryhmä peruuntuu, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Jos sinulla on tiedossa porukka, joka voisi olla kiinnostunut Sohvaperunoiden juoksukoulusta, ota yhteyttä, niin yritetään löytää yhteinen aika vain teille. Tämä sopii hyvin esimerkiksi työ- tai harrastusporukoille.

logo_smartum_kay_meilla_pos

    Valitse kurssi: