Sohvaperunoiden juoksukoulu – juoksukoulu aloittelijalle

Tervetuloa Sohvaperunoiden juoksukouluun!

Seuraavat sohvaperunoiden juoksukoulut aloittavat huhtikuussa 2024.

Lyhyesti:

  • Sohvaperunoille, ei lähtökuntovaatimusta
  • Kerran viikossa, 12 kertaa
  • Etäryhmänä, kuulokkeet korvilla WhatsAppin välityksellä
  • Sisältää tekniikkaa, juoksun rytmitystä, oheisharjoittelua ym.
  • Voit ottaa oman tavoitteen, 1-10 km, kasvattaa sitä juoksukoulun aikana tai vain katsoa, miten juoksu edistyy
  • Hyvä juoksuohjelma aloittelijalle

Aloittelijan juoksuohjelma 10 km

Sohvaperunoiden juoksukoulu on nimensä mukaisesti tarkoitettu sohvaperunoille. Se soveltuu ihmisille, jotka eivät vielä harrasta juoksemista, mutta haluaisivat aloittaa sen. Hyvää lähtökuntoa ei tarvita, kunto kasvaa sitä mukaan kun harjoitellaan.

Voit asettaa oman tavoitteesi kolmen kuukauden (12 viikon) juoksukoululle. Jotkut ottavat tavoitteeksi yhden kilometrin, toiset kymmenen, osa jotain siltä väliltä. Tavoitetta voi myös muuttaa juoksukoulun edetessä. Juoksukoulu on suunniteltu siten, että kaikki pysyvät mukana ja pystyvät tekemään harjoitukset tavoitteestaan ja kuntotasostaan riippumatta. Tämä on siis hyvä 5 km juoksuohjelma, jos haluaa ottaa kevyemmin. Yleensä kaikki juoksevat juoksukoulun jälkeen 10 km. Tarkoitus on kokea liikunnan iloa, ei suorittaa väkisin.

Kestävyyskunto ja oikea juoksutekniikka paranee

Sohvaperunoiden juoksukoulussa aloitetaan perusteista ja hyvin rauhallisesti. Alussa panostetaan oikean juoksutekniikan oppimiseen. Oikealla tekniikalla juoksusta tulee ergonomista, helppoa ja mukavaa. Tekniikalla pystytään ehkäisemään rasitusvammoja. Yleensä myös isommat ihmiset pystyvät juoksemaan ongelmitta, kun tekniikka on kunnossa.

Sohvaperunan juoksukoulu on aloittelijan juoksukoulu

Monet pelkäävät, että heidän kuntonsa ei riitä. Useimmat kuitenkin kokevat, että olisivat pystyneet enempäänkin. Me aloitamme rauhallisesti, aloittelijoille soveltuvalla tahdilla. Kukaan ei jää jälkeen. Emme juokse henkihieverissä. Pärjäät kyllä.

Juoksukoulu toteutetaan etänä. Etäryhmässä kokoonnutaan WhatsApp-ryhmäpuhelun välityksellä, eli juoksemme yhdessä kuulokkeet korvissa. Monet pitävät sitä erittäin mukavana, kun siirtymisiin ei mene aikaa, vaan voi aloittaa heti kotiovelta. Tämä soveltuu myös esimerkiksi sellaisille, jotka matkustelevat paljon, koska mukaan voi tulla mistä tahansa.

Monet epäilevät, ettei juoksutekniikkaharjoituksia voi tehdä etänä. Me teemme harjoituksia, joilla juoksutekniikka paranee ja jotka pystyy hyvin selittämään etänä. Tavoite on opettaa juoksukoululaisia itse analysoimaan omaa tekniikkaansa, siihen ei tarvita fyysistä läsnäoloa. Jos epäilet, ettei se ole mahdollista, tule kokeilemaan kaksi ensimmäistä, ilmaista kertaa. Huomaat itse, että se onnistuu.

Etäjuoksukoulun hinta on 160 euroa. Sen voi maksaa valintansa mukaan yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Maksutapoina käyvät myös kaikki yleiset liikuntaedut.

Seuraavat sohvaperunoiden juoksukoulut alkavat huhtikuussa 2024.

Alla olevalla lomakkeella voit ennakkoilmoittautua seuraavalle kurssille. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova, joten voit ilmoittaa kiinnostuksesi huoletta.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa aina samaan aikaan ja tapaaminen kestää tunnin.

Ryhmäkoko on rajoitettu. Ryhmä peruuntuu, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Tarjous: Kokeile kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi! Jos niiden jälkeen et enää halua oppia juoksemaan, voit lopettaa sanaakaan sanomatta. Ehdit kuitenkin saada tärkeää tietoa tekniikasta ihan arkielämän liikkumisen parantamiseen.

Jos sinulla on tiedossa porukka, joka voisi olla kiinnostunut Sohvaperunoiden juoksukoulusta, ota yhteyttä, niin yritetään löytää yhteinen aika vain teille. Tämä sopii hyvin esimerkiksi työ- tai harrastusporukoille.

    Valitse kurssi: