Sohvaperunoiden juoksukoulu

Tervetuloa Sohvaperunoiden juoksukouluun!

Seuraava juoksukouluryhmä aloittaa 28.9.2023 etäryhmänä.

Lyhyesti:

 • Sohvaperunoille, ei lähtökuntovaatimusta
 • Kerran viikossa, 12 kertaa
 • Etäryhmänä, kuulokkeet korvilla WhatsAppin välityksellä
 • Sisältää tekniikkaa, juoksun rytmitystä, oheisharjoittelua ym.
 • Voit ottaa oman tavoitteen, 1-10 km. Tai voit vain katsoa, miten juoksu edistyy.

Sohvaperunoiden juoksukoulu on nimensä mukaisesti tarkoitettu sohvaperunoille. Se soveltuu ihmisille, jotka eivät vielä harrasta juoksemista, mutta haluaisivat aloittaa sen. Hyvää lähtökuntoa ei tarvita, kunto kasvaa sitä mukaan kun harjoitellaan.

Voit asettaa oman tavoitteesi kolmen kuukauden (12 viikon) juoksukoululle. Jotkut ottavat tavoitteeksi yhden kilometrin, toiset kymmenen, osa jotain siltä väliltä. Juoksukoulu on suunniteltu siten, että kaikki pysyvät mukana ja pystyvät tekemään harjoitukset tavoitteestaan ja kuntotasostaan riippumatta. Tarkoitus on kokea liikunnan iloa.

Sohvaperunoiden juoksukoulussa aloitetaan perusteista ja hyvin rauhallisesti. Alussa panostetaan oikean juoksutekniikan oppimiseen. Oikealla tekniikalla juoksusta tulee ergonomista, helppoa ja mukavaa. Tekniikalla pystytään ehkäisemään rasitusvammoja. Yleensä myös isommat ihmiset pystyvät juoksemaan ongelmitta, kun tekniikka on kunnossa.

Monet pelkäävät, että heidän kuntonsa ei riitä. Useimmat kuitenkin kokevat, että olisivat pystyneet enempääänkin. Me aloitamme rauhallisesti, sohvaperunoille soveltuvalla tahdilla. Kukaan ei jää jälkeen. Emme juokse henkihieverissä. Pärjäät kyllä.

Juoksukoulu toteutetaan etänä. Etäryhmässä kokoonnutaan WhatsApp-ryhmäpuhelun välityksellä, eli juoksemme yhdessä kuulokkeet korvissa. Monet pitävät sitä erittäin mukavana, kun siirtymisiin ei mene aikaa, vaan voi aloittaa heti kotiovelta.

Etäjuoksukoulun hinta on 160 euroa. Sen voi maksaa valintansa mukaan yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Maksutapoina käyvät myös kaikki yleiset liikuntaedut.

Seuraavat sohvaperunoiden juoksukoulut alkavat seuraavasti:

Etäryhmä WhatsAppin välityksellä torstaisin 28.9. alkaen klo 10 ja klo 18. Kokoontumiset ovat joka viikko samaan aikaan 12 kertaa. Ohjelma etenee samaa tahtia molemmissa ryhmissä, ja voit käydä joko toisessa koko ajan tai vaihdellen kummassa tahansa, jolloin tämä sopii hyvin myös esimerkiksi vuorotyöläisille.

Ryhmäkoko on rajoitettu. Ryhmä peruuntuu, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Erikoistarjous: Kokeile kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi! Jos niiden jälkeen et enää halua oppia juoksemaan, voit lopettaa sanaakaan sanomatta. Ehdit kuitenkin saada tärkeää tietoa tekniikasta ihan arkielämän liikkumisen parantamiseen.

Jos sinulla on tiedossa porukka, joka voisi olla kiinnostunut Sohvaperunoiden juoksukoulusta, ota yhteyttä, niin yritetään löytää yhteinen aika vain teille. Tämä sopii hyvin esimerkiksi työ- tai harrastusporukoille.

logo_smartum_kay_meilla_pos

  Valitse kurssi:

  Valitse kellonaika:

  Mistä kuulit tästä kurssista?