Sohvaperunoiden juoksukoulu

Tervetuloa Sohvaperunoiden juoksukouluun!

Sohvaperunoiden juoksukoulu on nimensä mukaisesti tarkoitettu sohvaperunoille. Se soveltuu ihmisille, jotka eivät vielä harrasta juoksemista, mutta haluaisivat aloittaa sen. Hyvää lähtökuntoa ei tarvita, kunto kasvaa sitä mukaan kun harjoitellaan.

Voit asettaa oman tavoitteesi kolmen kuukauden (12 viikon) juoksukoululle. Jotkut ottavat tavoitteeksi yhden kilometrin, toisen kymmenen. Tavoitettaan voi halutessaan kasvattaa juoksukoulun aikana, jos siltä tuntuu. Juoksukoulu on suunniteltu siten, että kaikki pysyvät mukana ja pystyvät tekemään harjoitukset tavoitteestaan ja kuntotasostaan riippumatta.

Sohvaperunoiden juoksukoulussa aloitetaan perusteista ja hyvin rauhallisesti. Alussa panostetaan oikean juoksutekniikan oppimiseen. Oikealla tekniikalla juoksusta tulee ergonomista, helppoa ja mukavaa. Tekniikalla pystytään ehkäisemään rasitusvammoja ja usein jopa korjaamaan jo tulleita vaivoja. (Se ei kuitenkaan ole ihmeparannus, joten jos sinulla on pahoja rasitusvammoja tai kiputiloja, hoida ne kuntoon ennen juoksukoulun aloittamista. Jos et ole varma, voitko aloittaa juoksemista, kysy meiltä.)

Monet pelkäävät ennen juoksukoulun aloittamista, että heidän kuntonsa ei riitä. Useimmat kommentoivat kuitenkin ensimmäisten tuntien jälkeen, että olisivat jaksaneet paljon pidempäänkin. Me aloitamme rauhallisesti, sohvaperunoille soveltuvalla tahdilla. Harjoitukset on suunniteltu niin, että kukaan ei jää jälkeen. Me emme juokse henkihieverissä niin kovaa kuin päästään. Se ei ole paras tapa kasvattaa kuntoa ja se altistaa rasitusvammoille ja ylikunnolle. Minkäänlaista kilpailuasetelmaa ei ole. Pärjäät kyllä.

Juoksukoulua harjoitetaan niin lähiryhmissä kuin etänäkin. Etäryhmässä kokoonnutaan WhatsApp-ryhmäpuhelun välityksellä, eli juoksemme yhdessä kuulokkeet korvissa. Monet pitävät sitä erittäin mukavana, kun siirtymisiin ei mene aikaa, vaan voi aloittaa heti kotiovelta.

Juoksukoulun hinta lähiopetuksessa on yhteensä 180 euroa. Etäjuoksukoulun hinta on 160 euroa. Ne voi maksaa valintansa mukaan yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Maksutapoina käy kaikki yleiset liikuntaedut.

Seuraavat sohvaperunoiden juoksukoulut alkavat seuraavasti:

Lähiryhmä Mynämäellä torstaisin 2.3. alkaen klo 18

Lähiryhmä Kittilässä tiistaisin 7.3. alkaen klo 18

Etäryhmä WhatsAppin välityksellä sunnuntaisin 5.3. alkaen klo 16

Ryhmäkoko on aina rajoitettu. Ryhmä peruuntuu, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Jos sinulla on tiedossa porukka, joka voisi olla kiinnostunut Sohvaperunoiden juoksukoulusta, ota yhteyttä, niin yritetään löytää yhteinen aika vain teille. Tämä sopii hyvin esimerkiksi työ- tai harrastusporukoille.

logo_smartum_kay_meilla_pos

    Valitse kurssi: