Hienoja tuloksia ravintovalmennuksella

Kati on saanut hienoja tuloksia puolessa vuodessa etävalmennuksessamme. Hän kertoo, että vaikka välillä on ollut vaikeitakin hetkiä, pääsääntöisesti painon pudottaminen, kunnon kohottaminen ja lihasmassan kasvattaminen on ollut kivaa ja mukavaa. Pahimpia hetkiä on ollut silloin, kun paino on hetkellisesti jumittanut ja on alkanut tuntua, ettei projekti jatku mitenkään. Näistä vaiheista on kuitenkin päästy yli varsin nopeasti, kun asia on otettu puheeksi ja mietitty, mistä se voisi johtua.

Kati kertoo, että elämänlaatu on parantunut projektin myötä valtavasti. Olo on kevyempi ja mukavampi, ja itsetuntokin on paljon parempi, kun voi olla tyytyväinen ulkonäköönsä. Kuitenkaan hän ei koe jloppukuvaoutuneensa luopumaan mistään. Edelleen saa syödä hyvin ja riittävän paljon, mutta terveellisemmin. Mukaan on tullut myös ihan uusia, terveellisiä ja hyviä ruokia. Ennen tätä elämänmuutosta Kati joutui käymään säännöllisesti osteopaatilla laitattamassa nikamia ja niveliä paikoilleen. Laihtumisen ja kuntoilun lisäämisen myötä osteopaatin tarve on loppunut ja ongelmakohdat, rintaranka, SI-nivel ja selkä ovat pysyneet kunnossa. Lisäksi kunto on parantunut ja nyt pitkätkin pyöräily- ja kävelylenkit sujuvat mukavasti, jopa hieman on aloiteltu hölkkäämistä. Vaikutukset ovat olleet pelkästään myönteisiä ja jopa yllättävän positiivisia niin henkisesti kuin fyysisesti.

Positiivista palautetta muuttuneesta ulkonäöstä on sadellut joka puolelta, mikä nostaa itsetuntoa ja parantaa mieltä. Parasta onkin ollut juuri parantunut itsetunto, ja usko itseensä ja tekemisiinsä on vahvistunut huomattavasti. Vaatekaappi on mennyt suurelta osin uusiksi, kun vanhat vaatteet roikkuvat päällä ja on pitänyt siirtyä paria numeroa pienempiin vaatteisiin. Nyt voi myös käyttää tiukempia, vartalonmyötäisiä vaatteita, kun ei tarvitse peitellä muotojaan vaatteiden sisään.

Numeroina Katin tulokset ovat hienoja. Paino on laskenut 82,7 kg:sta 71 kg:aan eli pudotusta on tullut 11,7 kg. Pituutta on 170 cm, eli on päästy normaalipainoon. Vyötärön ympärys on pienentynyt 96 cm:stä 81 cm:iin, on siis nyt 15 cm pienempi kuin aloittaessa. Reiden ympärys on pienentynyt 11,5 cm, 63,5 cm:stä 52 cm:iin. Tarkoitus on pudottaa vielä muutama kilo ja sen jälkeen on aika keskittyä painon pitämiseen oikeissa lukemissa ja uusien elintapojen saamiseen osaksi normaaleja rutiineja.

Kati on kokenut saaneensa paljon apua Kissankulman ikiliikkujien etävalmennuksesta, jonka avulla hän pääsi alkuun ja onnistui pitämään motivaatiota yllä koko ajan. Lisäksi hän sai kannustusta ja apua silloin kun painon putoaminen meinasi pysähtyä tai tuli muita ongelmia. Uusien ruokaohjevinkkien avulla hän on saanut lisää vaihtelua ruokavalioonsa, mutta pääasiassa ravitsemusohjeistus on perustunut hänen vanhaan ruokavalioonsa, johon on tehty tarvittavat muutokset, jotta tavoitteet on ollut mahdollista saavuttaa. Näin uutta ruokavaliota on ollut helppoa seurata, kun vanhoja tottumuksia ei ole tarvinnut muuttaa enempää kuin on välttämätöntä. Katin projektin alkutuntemuksia voi lukea blogista puolen vuoden takaa: http://kissankulmanikiliikkujat.fi/onko-terveellinen-elamantapa-tylsaa/.

 

3 vastausta

  1. Juuri näin. Hienoa on ollut. Suosittelen kovasti kaikille ja varsinkin jos ei ole voimia aloittaa yksin.
  2. Mahtavia tuloksia ja hienolta näyttää! Kati on saanut todella hyvin painon putoamaan. Itse olen painonpudotuksessa vielä melko alussa, mutta olen saanut painonpudotuksen käyntiin ja kuntoa kohennettua nimenomaan myös Kissankulman ikiliikkujien valmennuksessa. Omin neuvoin aiemmin ei alkanut tuloksia syntyä, mutta nyt saaduilla vinkeillä on painonhallinta alkanut tuntua jo lähes helpolta :)
  3. Upeita tuloksia, näkee että Katilla on ollut mahtava motivaatio. Silloin onnistuu aina. Kun on tarpeeksi pätevä syy ( Terveys )... Niin onnistuin itsekin, kun oli kyse terveydestä... 37,5 kg ja 7 kk...

Jätä kommentti