Valmiina matkaan

Bianchini on pesty, rattaat ja vaihteet puhdistettu, ulkorenkaat vaihdettu ja ketjut öljytty. Perusteellisessa huollossa pyörä oli viime viikolla (huomaa kuvassa huollon yhteydessä mustasta keltaiseksi vaihdettu ohjaustangon nauha). Uusilla renkailla on tehty pieni koeajolenkki. Pyörä on valmis matkalle Pariisiin. Minäkin olen. Huomenna mennään!

Viimeisen treenilenkin tein sunnuntaina, sen jälkeen on ollut palautumisaikaa. Torstaina 6. heinäkuuta klo 10 lähdemme ajamaan kohti Helsinkiä. Tervetuloa toivottamaan meidät matkaan Turun tuomiokirkolle klo 9-10 pidettävään lähtötilaisuuteen! Perjantaina lähdemme Helsingistä lautalla Travemündeen, jossa olemme lauantai-iltana. Sunnuntaiaamuna alkaa matka Travemündesta Pariisiin. Yhteensä ajokilometrejä on tiedossa noin 1300. Päivämatkat ovat enimmillään suunnilleen 200 kilometriä.

Yhteensä pyöräilijöitä on 32, ja lisäksi mukana on seitsemän hengen huoltoryhmä. Pyörien kunnosta vastaa matkan aikana huoltoon kuuluva polkupyöräasentaja, ruokahuollosta tauoilla vastaa ensisijaisesti kolmen hengen tiimi. Mukana on myös ”raatobussi” siltä varalta, että joku saa rasitusvammoja, loukkaantuu tai väsähtää. Moottoripyörän kanssa varmistetaan ajo-olosuhteiden turvallisuutta ja ajon sujuvuutta. Pyöräilijöiden joukosta löytyy kolme lääkäriä, jotka vastaavat ryhmän terveydestä matkan aikana.

Kaksi viikkoa sitten kenraaliharjoituksissa ajoimme lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 420 kilometriä. Silloin jakauduimme lopullisiin ajoryhmiin, Mussukoihin ja Kinkkuihin (saimme päättää nimet ihan itse), ja testasimme huollon toimivuutta. Ajoryhmien välillä yhteydenpitoa ylläpidetään radiopuhelimin sekä tarvittaessa moottoripyöräilijän avulla, jonka on helppoa kulkea ryhmästä toiseen viemään viestiä. Kenraaliharjoituksissa kaikki sujui hienosti, reissu oli upea ja huolto pelasi hyvin. Pientä hiomista toki löytyi niin kommunikaation kuin ajokäytäntöjen ja huollon sujumisen suhteen, ja hyvä niin. Kenraaliharjoitushan tehtiin juuri sitä varten, että saadaan kaikki säännöt sovittua ja varsinainen matka sujuu hyvin. Samalla myös todistettiin, että olemme riittävässä kunnossa pyöräilemään koko matkan.

Kaikki tämä tapahtuu syöpää sairastavien lasten hyväksi. Syöpä on lasten tärkeimpiä kuolinsyitä Suomessa, ja syövästä selviytyneistä lapsista suurimmalle osalle jää vakavia terveyshaittoja joko itse syövästä tai sen hoidosta. Lasten syöpä ei ole samanlainen kuin aikuisten, eikä lasten syöpää ole tutkittu riittävästi, että sitä osattaisiin hoitaa lapsille soveltuvalla tavalla. Pyöräilymme saaman näkyvyyden avulla keräämme varoja tähän tutkimustyöhön sekä syöpää sairastavien lasten ja heidän perheiden tukemiseen ja kuntouttamiseen. Tavoitteena on auttaa mahdollisimman monia syöpään sairastuneita lapsia parantumaan ja elämään normaalia elämää taudin jälkeen. Kaikkien 44 pohjoismaisen pyöräilyjoukkueen keräämät lahjoitukset menevät lyhentämättömänä syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Jos haluat ottaa osaa keräykseemme, tee se esimerkiksi seuraavalla sivulla: https://collection.teamrynkeby.com/fi/User.aspx?i=Q0F8c1pVTUC

Joukkueemme on valmis matkaan. Suurin ongelma on malttaa odottaa lähtöä.

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti